Sa nu mor prost

by florentin
42.6K views
Comentatori gramezi pe orice post, de radio, tv, in ziare, gazete, fituici, panouri de perete si de afisaj a intretinerii, pe bloguri, pe retelele de… (ma mai gandesc daca e corect spus socializare), pe ulita, unde vrei sau nu vrei, toti au de molfait o paine buna cu revolta asta asa-zis populara. Nu e cazul sa eman ceva scremut legat de asta, nu cred sa fi ramas vreo cutie de chibrituri neintoarsa pe toate fetele si neperchezitionata la maciulia goala. De cand mi-a albit barba si a inceput sa ma lase albastrul ochilor, am adoptat o tactica atunci cand cineva vrea cu tot dinadinsul sa-mi vare in fata o imagine, s-o vad in clipa aia, asa… de aproape, sa se convinga ca m-a patruns deplin. Ma trag binisor un pas indarat, privesc piezis, pe indelete, mijesc ochii sa prind ansamblul si cuget o clipa inainte de a-i pune eticheta.
umbraCam asa am procedat si acum. Am tras adanc pe nari aerul revolutionar de ianuarie si mi-am umplut firea de bucurie, mai bine-zis mi-am descatusat obida si naduful. Dupa ce am incheiat cu un aleluia, mi-am mai facut o cafea, dar mai amara sa ma trezesc. Brusc m-au napadit gandurile la invataturile trecutului, mai mult sau mai putin indepartat, de la noi sau de-aiurea. Ce sa vezi? Incep sa apara indoieli? Umbre? Doar nu sunt paranoic si totusi… 10 zile… nu miroase tocmai a parfum revolta asta.
Fapt: Basescu e un coleric, un sangvin, el nu a putut niciodata sa taca, indiferent daca situatia ii era sau nu favorabila. E un animal politic care a stiut sau a incercat sa transforme orice conflict care-l incrimina, intr-un bumerang la adresa celor care-l atacau, indiferent cine. Basescu nu se intimideaza si nu-i este frica. Ii lipseste rationalul, reactioneaza instinctiv. Tace doar daca si atat cat a planuit.
Intrebare: De ce tace, cat tace si ce face in acest timp? Toate publicatiile care dadeau “pe surse” orice informatie, de la dosarele inca nescrise ale procurorilor, pana la secretele marilor tranzactii comerciale, au ramas brusc fara surse. Nimeni nu stie ce face Basescu. Adica doar se invarte pe-acolo prin Cotroceni si mai da cate-un protocol??? Asta scrie in fisa postului dar ce susoteste cu aliatii (supusii) apropo de strada? Sau poate doar isi freaca palmele. Scenariul se desfasoara conform planului!
Fapt: Nu numai pe alte meleaguri mai obisnuite cu asa ceva dar si la noi de la revolutie incoace sau mai precis chiar incepand cu revolutia, cand a fost de pusa la cale o mare magarie, s-a apelat la circul suprem – tulburarile sociale in forma violenta daca se poate, daca nu, macar extinsa si cat mai acaparatoare de presa. In felul acesta se poate abate atentia de la orice eveniment major sau grav care ar putea afecta o tara intreaga (in special economic). Ma mira pana la extrem lipsa de ingrijorare si de reactie a guvernatorului BNR. De fapt asta m-a facut sa-mi pun intrebari. O revolta prelungita la nivel national nu afecteaza cu nimic cursul, dobanzile…? Iote ca nu!
Intrebare: Acestea fiind zise, ce se coace?! Ce nu vedem? Pot sa-mi imaginez orice, de la banalul furt al alegerilor, la manarii ceva mai substantiale in economie, sau altceva, mai amplu, mai coordonat extern. De ce ma framanta? De ce exersez gandirea libera? Doar asa, sa nu mor prost.

Ar putea să-ți mai placă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More