Am fost inrait

…fumator. Am fost un fumator inrait timp de 35 de ani.
Am mai incercat de cateva ori pe parcursul vietii sa renunt dar viciul era prea puternic. De obicei o faceam in momente de criza, cand zaceam cate o saptamana la pat rapus de gripa si aveam impresia ca pot depasi stadiul de “pofta”, de dorinta arzatoare de a fuma, sevrajul. Dar asta tinea pana cand organismul se refacea, dupa care uitam complet de ambitia efemera si o luam de la capat. Pierderea prematura a vreunui prieten sau ruda, era un alt motiv care ma impulsiona sa incerc o renuntare la fumat. Se pare insa ca nici chipul mortii nu-mi staruia prea tare in minte. Asa au trecut 35 de ani si vreau sa va spun ca nu am fost un fumator moderat, dimpotriva, in ultimii ani bagam 2-3 pachete pe zi.
Stiu ca poate chiar tu care citesti ai trecut sau treci inca prin toate astea. Poate ai avut puterea sa renunti, poate nu sau inca nu ti-ai pus vointa la incercare, pentru ca de dorit, in mod sigur ti-ai dorit macar odata, chiar daca nu ai recunoscut in fata celorlalti.
De ce ma laud ca am facut un gest firesc, ca am intrat in sfarsit in normalitate? Nu ma laud, nu am de ce dar vreau sa-mi impartasesc experienta si celorlalti care vor dar nu pot. Pentru ca am gasit solutia ideala si vreau sa va ajut, asa cum am gasit si eu ajutor.
Nu vreau sa sune a reclama dar asta este solutia – TIGARA ELECTRONICA.
Stiu ca nu mai e demult o noutate si trebuie sa marturisesc ca am mai incercat odata acum un an dar se pare ca primul esec a fost cauzat de necunoastere. Nu am ales bine dispozitivul potrivit. Am ales dupa design, dupa faptul ca semana foarte bine cu o tigara normala, nu dupa nevoile organismului de fumator inrait. Acum insa, in urma unei reclame ├»ntamplatoare de pe net si inarmat cu toate informatiile necesare, am gasit inlocuitorul perfect pentru acest viciu. Cantitatea de “fum”, taria (doza de nicotina), aroma, toate sunt la alegere, in functie de preferintele si chiar bugetul fiecaruia. Costul initial reprezinta pretul tigarilor mele pe maxim 10 zile iar “consumabilele” lunar s-ar amortiza din pretul a 5-6 pachete de tigari, asta in conditiile in care mentin ritmul de “fumat”. Ideea insa, asa cum am constatat si eu ca se poate, este sa fie redus gestul pana la suprimare. Nu nevoia de nicotina este neaparat cea care ne determina sa nu renuntam la fumat, ci mai mult gestul, reflexul de a aprinde tigara, de a o avea intre degete, de a ne ocupa cu ceva momentele tensionate, etc. Odata deviat acest reflex, inlocuit cu un altul care poate fi controlat constient, renuntarea la nicotina va deveni cea mai mica problema. Celor care vreti sa incercati fumatul electronic, va dau un pont: tineti tigara cu mana stanga. Va va fi mai usor sa va dezobisnuiti de a cauta pachetul, bricheta, scrumiera si de a da o preocupare fireasca mainii drepte (invers pentru stangaci, evident).
Va spun toate astea, la mai mult de o saptamana de cand nu am mai pus tigara in gura, dupa ce m-am convins 100% ca cel putin pot renunta la tigari, chiar daca electronic o s-o mai “aburesc” o vreme. Sambata am facut un test. Am gasit o tigara in masina si am aprins-o desi nu simteam nici cea mai mica nevoie. Vroiam doar sa vad cum se simte. Oribil! Am aruncat-o dupa primul fum.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie la comentarii. Curaj!

4 Comments

  1. POPCEV ROLAND October 11, 2011 Reply
  2. Anonim January 4, 2012 Reply
  3. florentinAuthor January 23, 2012 Reply
  4. ion paun April 13, 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.