Am fost inrait

by florentin
11.6K views
…fumator. Am fost un fumator inrait timp de 35 de ani.
Am mai incercat de cateva ori pe parcursul vietii sa renunt dar viciul era prea puternic. De obicei o faceam in momente de criza, cand zaceam cate o saptamana la pat rapus de gripa si aveam impresia ca pot depasi stadiul de “pofta”, de dorinta arzatoare de a fuma, sevrajul. Dar asta tinea pana cand organismul se refacea, dupa care uitam complet de ambitia efemera si o luam de la capat. Pierderea prematura a vreunui prieten sau ruda, era un alt motiv care ma impulsiona sa incerc o renuntare la fumat. Se pare insa ca nici chipul mortii nu-mi staruia prea tare in minte. Asa au trecut 35 de ani si vreau sa va spun ca nu am fost un fumator moderat, dimpotriva, in ultimii ani bagam 2-3 pachete pe zi.
Stiu ca poate chiar tu care citesti ai trecut sau treci inca prin toate astea. Poate ai avut puterea sa renunti, poate nu sau inca nu ti-ai pus vointa la incercare, pentru ca de dorit, in mod sigur ti-ai dorit macar odata, chiar daca nu ai recunoscut in fata celorlalti.
De ce ma laud ca am facut un gest firesc, ca am intrat in sfarsit in normalitate? Nu ma laud, nu am de ce dar vreau sa-mi impartasesc experienta si celorlalti care vor dar nu pot. Pentru ca am gasit solutia ideala si vreau sa va ajut, asa cum am gasit si eu ajutor.
Nu vreau sa sune a reclama dar asta este solutia – TIGARA ELECTRONICA.
Stiu ca nu mai e demult o noutate si trebuie sa marturisesc ca am mai incercat odata acum un an dar se pare ca primul esec a fost cauzat de necunoastere. Nu am ales bine dispozitivul potrivit. Am ales dupa design, dupa faptul ca semana foarte bine cu o tigara normala, nu dupa nevoile organismului de fumator inrait. Acum insa, in urma unei reclame ïntamplatoare de pe net si inarmat cu toate informatiile necesare, am gasit inlocuitorul perfect pentru acest viciu. Cantitatea de “fum”, taria (doza de nicotina), aroma, toate sunt la alegere, in functie de preferintele si chiar bugetul fiecaruia. Costul initial reprezinta pretul tigarilor mele pe maxim 10 zile iar “consumabilele” lunar s-ar amortiza din pretul a 5-6 pachete de tigari, asta in conditiile in care mentin ritmul de “fumat”. Ideea insa, asa cum am constatat si eu ca se poate, este sa fie redus gestul pana la suprimare. Nu nevoia de nicotina este neaparat cea care ne determina sa nu renuntam la fumat, ci mai mult gestul, reflexul de a aprinde tigara, de a o avea intre degete, de a ne ocupa cu ceva momentele tensionate, etc. Odata deviat acest reflex, inlocuit cu un altul care poate fi controlat constient, renuntarea la nicotina va deveni cea mai mica problema. Celor care vreti sa incercati fumatul electronic, va dau un pont: tineti tigara cu mana stanga. Va va fi mai usor sa va dezobisnuiti de a cauta pachetul, bricheta, scrumiera si de a da o preocupare fireasca mainii drepte (invers pentru stangaci, evident).
Va spun toate astea, la mai mult de o saptamana de cand nu am mai pus tigara in gura, dupa ce m-am convins 100% ca cel putin pot renunta la tigari, chiar daca electronic o s-o mai “aburesc” o vreme. Sambata am facut un test. Am gasit o tigara in masina si am aprins-o desi nu simteam nici cea mai mica nevoie. Vroiam doar sa vad cum se simte. Oribil! Am aruncat-o dupa primul fum.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie la comentarii. Curaj!

Ar putea să-ți mai placă

4 comentarii

POPCEV ROLAND October 11, 2011 - 11:09 am

Simplu de tot:dupa 18 ani,am stins ultima tigara din pachet-ajunsesem la 2 pachete de Kent lung in 24h,si-am zis k nu mai fumez niciodata! SI ASA AM FACUT!!!

Raspuns
Anonim January 4, 2012 - 5:16 am

Foarte interesanta povestea asta cu fumatul electronic. Puteti sa-mi spuneti ce model sa-mi cumpar? Cosmin Huma este numele meu si ne-am mai "intalnit" pe infopescar (cosmin79). Va multumesc anticipat !

Raspuns
florentin January 23, 2012 - 3:58 am

Oops! Cam tarziu am vazut intrebarea dar cred ca un click pe bannerul te20.ro te-a lamurit mai bine decat as fi putut eu s-o fac.

Raspuns
ion paun April 13, 2012 - 5:13 am

Acum 2 ani le-am lasat ,abia le mai duceam ( am fumat vreo 35 de ani ),organismul functiona probabil la maxim 40% din capacitate ,ma darimase , acum 2 ani prin mai ,eram la Nufaru,plecasem de acasa cam racit si pe girla am facut-o lata ,eram racit tare singurele antibiotice care le aveam la mine (pe girla )erau tigarea si niste bere , organismul nu a mai vrut, am pus pe malul Dunari 4 pachete de Kent 8 pline si am plecat acasa ,am zacut aproape o luna ,apoi mi-am revenit ,am 2 motivati ,vreau sa mai traiesc si am un copil prea mic sa il las fara sprijinul meu asa devreme.In astia 2 ani pe fond nervos am fost tentat de vreo 3 ori sa aprind o tigare,(doar citeva secunde , apoi uitam imediat)
I-mi place blogul matale ,eu le-am separat politica la politica ,pescuitul separat ,asa au vrut colegi care posteaza pe blog.
Sanatate , poate bagi cu noi la toamna o expeditie ,acuma , cit mai putem ,ca nu mai vine alta tinerete .

Raspuns

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More