Logica ilogică

Regula lui Dorel sau logica ilogică din deciziile autorităților autohtone

by florentin
90 views
Cum reacționezi dacă te întorci într-o zi de la servici și găsești pe locul tau de parcare, proaspăt garnisit cu benzi albe de delimitare, o ditamai sigla de loc rezervat pentru persoane cu handicap? Te scarpini la ceafă și te întrebi de ce tu, nu-i așa?

Acum probabil există vreun act normativ care spune că orice parcare ar trebui să aibă un loc rezervat pentru persoane cu nevoi speciale dar aici intervine prima suspiciune de lipsă a logicii. De ce pe locul meu dacă e plătit și rezervat de mine? Cine, cum și în baza cărei legi poate decide să-mi ia locul pe care parchez de ani de zile? Și pentru cine e rezervat, pentru o persoană cu handicap care s-ar putea vreodată să vină în vizită la cineva? Hai să fim serioși, doar nu o să credem că în rest va sta tot timpul liber.

Pe urmă, dacă avem să zicem 10 locuri de parcare de reședință cu plată, ce relevanță are acel semn? Chiar dacă ar fi unul dintre ele închiriat de o asemenea persoană, cu ce-l ajută faptul că este sau nu marcat? Din moment ce este plătit locul, oricum se presupune că doar el îl poate folosi. Dacă îl găsește ocupat temporar, va face ceea ce facem cu toții, sunăm la numărul afișat în parbriz și rugăm posesorul să ne elibereze locul. În cazul în care avem ghinionul să dăm de mașina vreunui bombardier, fără număr de telefon pe bord, avem varianta apelului la poliție. Pe lângă asta, este cunoscut faptul ca pe genul ăsta de nesimțiți nu-i impresionează nicidecum semnul acela albastru de pe jos sau de pe stâlpul din spate.

Hai să trecem și peste decizia asta stupidă a autorităților, dar mă întreb și vă întreb, cum decide Dorel vopsitorul cine va avea privilegiul să fie declarat handicapat? Pe locul cui va pune șablonul pentru a-l declara handicapat? Spuneți-mi care este logica alegerii în imaginea de mai sus? Este atat de stupidă, încât am impresia că Dorel ăsta nici nu știe ce reprezintă semnul de pe șablon.

Ați văzut vreodată cum coboară din mașină o persoană cu deficiențe locomotorii? Să nu mai zic de una care ar avea nevoie să se transfere într-un scaun cu rotile. Poate află și cei care fac asemenea alegeri că o persoană cu handicap, care conduce o mașină în România, are dificultăți și nevoie de spațiu pentru deschiderea largă a portierei pe partea șoferului, nu a pasagerului din dreapta. În cazul nostru concret, alegerea logică ar fi fost locul din stânga imaginii, cu spațiu liber pe partea șoferului, nu locul din mijloc. Și în alte situații, un asemenea marcaj ar trebui aplicat doar pe locuri care au spațiu liber sau mai larg pentru coborârea șoferului, nu pus doar așa, că trebuie respectată o normă. Respectați oamenii în primul rând..

Ar putea să-ți mai placă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More