Plimba Ursu !

by florentin
20.3K views
  Puterea de manipulare a presei e cunoscuta. Amplificarea acestei puteri, data de mijloacele moderne de vehiculare a informatiei, de la transmisiuni live incrucisate, pana la retelele de socializare, creste forta ansamblului de tehnici ale manipularii. Am generalizat notiunea de manipulare atribuita mass-media, deoarece in prezent, in opinia mea, nu mai exista in Romania niciun trust de presa obiectiv, nesupus niciunei influente sau presiuni politice, cu implicatii financiare directe. Si aici intervine partea grava a lucrurilor, cand nu mai sti ce sa crezi. Cetateanul devine “turmentat” pentru ca i se amesteca in cap berea cu vinul. Nici pentru o persoana erudita, un devorator de stiri, lucrurile nu apar suficient de clare pentru a decela adevarul atunci cand parametrii juridici au valori diferite de la o sursa la alta. As vrea sa-l cred pe unul ca-mi e simpatic in general dar daca cifra lui e falsa si nu a celuilalt (care e un dobitoc)? Cum sa-mi alung propriul subiectivism adaugat dilemei?
  Cazul Voiculescu – Antena3, implica o asemenea dilema: sa-mi indrept efortul civic in directia protejarii libertatii presei sau a justitiei? Va dati seama in ce situatie de noapte a mintii ne-a adus mafia asta politica!? sa alegem intre libertatea presei si justitie! Si cum sa ne dam seama ca e intr-adevar o lupta pentru aceste doua valori si nu intre interesele proprii ale lui Voiculescu si Basescu?
  Raspunsul e simplu, neverosimil de simplu. Daca in spatele celor doua elemente fundamentale ale democratiei ar sta oameni sinceri, care cred intr-adevar in aceste idealuri, nu ar exista niciun motiv de conflict, pentru ca ele se completeaza si se regasesc deopotriva in constitutie ca puteri ale statului de drept. Conflictul apare cand sunt aservite intereselor personale si iata cum devine absolut evident ca Voiculescu si Basescu sunt de fapt manipulatorii sefi in toata povestea zilelor acestea – primul cocotat pe libertatea presei iar al doi-lea invartind pe degete ruginita sabie a justitiei.
  Nu-mi fac prea multe griji despre ce se intampla nici cu unul, nici cu celalalt, cum nu-mi fac griji nici ca se vor inchide antenele, nici ca se va schimba prea curand in bine ceva in justitie.
  Singurul lucru bun in toata treaba asta, e ca mi-a demonstrat ca mai exista putere de reactie la poporul asta pe care il crezusem blazat si definitiv inert. Indiferent ca au fost cetateni manipulati sau nu, m-am linistit. Mamaliga inca mai poate exploda iar asta da bine in perspectiva orizonturilor nu tocmai limpezi, care se intrevad.
  Ideea e ca ai, n-ai treaba, daca e de plimbat, plimba ursu! …e cel mai bun exercitiu democratic si trage un mare semnal de alarma clasei politice: natia e inca treaza si vegheaza!

Ar putea să-ți mai placă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.