Uite pisica!

by florentin
41.2K views
patriot-missile
E o expresie cu aratatu’ pisicii, probabil moarte, care ilustreaza bine ce spera ei, stimabilii alesi dimpreuna cu aliatii lor strategici, ca vom crede noi plebea, despre impresia de putere pe care o s-o raspandim in sufletul hoardelor de potentiali cotropitori-asupritori care ne pandesc dupa colt. Adica uite pisica bre, stai acolo la tine-n ograda, ca daca sari gardu’ te inhata din zbor!
Pe dracu ghem! Ce pericole ne pasc, mai mari decat ne pastem noi unii pe altii, mai mari decat ne pasc proprii alesi ai neamului?
Ce sa facem noi cu pocnitorile alea “patriotice”? Sa dam la porumbei cu ele? Pai cine pe o raza de 1000km ne trimite noua rachete pe cap? Bulgarii? Sarbii? Moldovenii? …Oare sa vina din tinutul autonom al sssssssss….??? Stupid vroiam sa zic. Stupid sa crezi ca avem vecini atat de potenti, motivati si deranjati la cap. La fel de stupid sa crezi ca sistemul asta defensiv este realmente efectiv pe o raza mai mare… sau poate mi se pare mie stupid pentru ca stiu cu ce se mananca iar restul populatiei poate inghiti nedigerat. Nu vreau sa va plictisesca acum cu motivele intarzierilor repetate ale SUA de a livra acelasi tip de rachete Poloniei, la fel cum nu are sens sa analizam potentiala alianta politico-economica a Germaniei cu Rusia pe fondul degradarii relatiilor in cadrul UE. Pot doar sa va spun ca acest sistem asa-zis defensiv de aparare antiaeriana este, in contextul razboiului modern, total ineficient. Daca ceva trebuia sa invatam din istoria moderna, era lupta antiterorista si prevenirea razboiului urban. Astea sunt singurele pericole reale. Terorismul nu poate fi combatut cu rachete defensive. Daca ar vrea cineva sa distruga Bucurestiul, ar fi mai simplu sa o faca din interior. Nu vreau sa dau idei dar sunt cai multiple de a o face in cateva secunde, ore sau zile, in functie de metoda iar strategii militari o stiu foarte bine.
Deocamdata ma freaca mai mult situatia Greciei, declinul economic la nivel european si in special degradarea climei, decat interceptoarele defensive dar cine stie, or fi pana la urma si astea bune la ceva. Poate ne scapa de vreun meteorit sau de ceva extraterestrii (apropo de art. anterior), ca tot sunt subiecte la moda.

Ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

florentin September 28, 2011 - 9:20 pm

Nici nu au trecut bine doua zile de cand am postat si Barosso confirma : UE se afla in pragul diviziunii. Dumnezeu cu mila!

Raspuns

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More