96.6K
O descoperire mult mai importanta decat tot ce s-a inventat vreodata – roata, sticla, dinamita sau fuziunea nucleara – de natura sa-i infricoseze si totodata sa le creeze viziunea unui alt viitor celor care au avut aceasta revelatie, va fi fost de natura sa propulseze omenirea pe o treapta superioara de civilizatie, intr-un salt direct de, probabil, peste un mileniu.
Descoperirea a fost facuta intamplator, de catre un grup care si-a pastrat anonimatul, in urma studierii unui fenomen natural petrecut in apropierea zonei lor de domiciliu si a efectelor acestuia asupra comportamentului animalelor, asupra microclimei zonale, precum si a modificarii gustului si mirosului alimentelor. Denumirea data descoperirii a fost “focul”.
Nu ma injurati dragi cititori. Curiozitatea si rabdarea de a citi pana aici, a fost o reactie normala a dumneavoastra, determinata de curiozitatea starnita de titlul si poate imaginea articolului. Acesta este un exemplu clasic de manipulare a atentiei cititorilor, utilizat din pacate extrem de des in mediul virtual. Si inca asta nu e cel mai rau exemplu. Ati fi putut bunaoara sa descoperiti un articol inventat pur-si-simplu, care sa va introduca intr-o realitate paralela sau o teorie a conspiratiei, din care abunda netul si din pacate si putina presa scrisa care mai zace cu head lines-urile in sus pe tarabe, care mai de care mai incitante pe prima pagina si goale de continut pe fond. Ca sa va faca curiosi. Ca sa le cumparati sau ca sa dati un like ori o simpla vizualizare. In ultimele doua cazuri, banii se scot din multimea de bannere si articole publicitare ce va vor agresa odata patrunsi in universul jurnalistic virtual, in care cu greu va dati seama ce e real si ce nu. Puteti insa folosi pentru asta chiar metoda jurnalistilor. Cautati si alte surse care sa contina aceeasi informatie. Asa veti avea confirmarea (macar aproximativa) a unei stiri reale, pentru ca mincinosii au, ironic, o onoare a lor, nu se incarca cu minciunile altora.