OriPilat din pont

by florentin
50.5K views
Din pont sau “de pe surse”, nu conteaza cum ajung in casele noastre tot felul de informatii, una mai “importanta” decat alta, care au menirea sa ne lumineze, sa ne scoata din ignoranta in care ne cufundam banala existenta cotidiana.
Deschid deci oripilatorul la 17 fix si-mi imbogatesc cultura generala:
– Azi noapte o baba a fost violata de catre propriul nepot in varsta de 62 de ani, aflat in stare avansata de ebrietate si cunoscut cu antecedente de violenta, motiv pentru care si-a petrecut ultimii 14 ani la un sanatoriu de boli nervoase. Uaaauu!!! Maine va vui presa straina.
– Un cal a cazut intr-un sant sapat de muncitorii de la o firma de prospectiuni petroliere. Pompierii din localitate s-au chinuit mai bine de trei ore sa-l scoata. La fata locului a fost adus chiar si un motostivuitor cu ajutorul caruia animalul a fost salvat. Urmeaza o transmisie in direct de la fata locului. Cooool!!! Acum stam linistiti. Daca ne cad caii in santuri, exista motostivuitoare.
– Niste sinistrati si-au pierdut toata agoniseala de-o viata. Seriooooos??? Cam pleonastica formularea.
Schimb programul. O crima pasionala. Huh! Schimb. Un copil inecat. Offf! Schimb. Un urs a dat iama intr-o gospodarie. Brrrr! Schimb, schimb… sa-mi schimb oare si oripilatorul? Mi-as lua altul mai nou dar am o dilema. Daca-l iau mai mare, ma tem ca ma oripileaza cu mai multa forta. Daca-l iau 3D, mi-e sa nu am cosmaruri cu ursul. Parca tot mai bune erau alea alb-negru, cu tot cu limba lor de lemn.
 
images
Tare as dori ca un redactor sef de stiri sa-mi poata spune ce resort, altul decat o stupida politica editorial-comerciala in goana dupa rating, il determina sa scormoneasca cu ravna in gunoaiele existentei si sa le improaste izul pestilential in fiecare zi in eter? Cum s-ar putea iesi din acest cerc vicios in care oferta determina un apetit crescut pentru cerere si invers? Cum a ajuns neamul asta nonviolent, chiar  resemnat, sa fie ahtiat dupa stiri violente si macabre? Dar mai presus de orice, as vrea sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: ce califica informatia despre agresarea unei babe de catre un nepot nebun, violent si betiv dintr-un sat amarat, sa devina o stire de interes national, suficient de importanta incat sa fie difuzata in principalele buletine informative ale zilei?

Ar putea să-ți mai placă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More