“INSECURITATEA” INFORMATICA LEGALIZATA

by florentin
69.5K views
3d-chelovechek-61  Legea securitatii informatice a fost trecuta prin parlament ca prin branza. Tacit prin Camera Deputatilor, adica pe dansii i-a durut la basca de chestiune. Nu au sesizat nicio farama de potential abuz? Le-a pasat mai mult de cadourile ce trebuie facute beizadelelor si amantelor, de Craciun, decat de o lege care (culmea!) candva ii va ustura pana in gaura curului. Abia astept sa-l vad pe primul dat in gat de SRI pentru informatii incriminatoare gasite in calculatoare, obtinute on-line, fara instiintarea impricinatului. Pentru ca asa suna legea – fara nevoia unui mandat si fara necesitatea ridicarii de la domiciliu a tehnicii de calcul.
  Asta nu ar fi singura varianta de abuz dar sa ne amintim ca un serviciu ca SRI-ul are posibilitatea autofinantarii prin infiintarea de unitati comerciale si de aici pana la posibile sustrageri de informatii economice, nu e decat un pas. Imaginati-va ca firma dvs. participa maine la o licitatie si ca v-ati pregatit in laptop oferta si tot dosarul. Sub pretextul urmaririi pentru pretinse suspiciuni de frauda, va puteti trezi cu o contraoferta mai buna si care sa va sufle de sub nas, la mustata, contractul. Si asta nu din partea vreunei societati din cele despre care va vorbeam, ci poate doar din a firmei unui prieten al unui prieten… Desigur, asta e un scenariu paranoic, o teorie a conspiratiei s-ar putea zice dar ne putem imagina orice altceva, atunci cand se poate intampla ORICE.
Pentru cei care se simt amenintati, am un sfat: puneti-va informatiile si documentele “sensibile” in the cloud, gen dropbox, google drive, etc. si tineti userul si parola doar in creier.Reeditare –> Ma bucur ca la o saptamana dupa publicare, acest articol nu mai este valabil, deoarece legea a fost respinsa de presedintele Johannis. Ramane aici doar ca atentionare la ce ne-ar putea pandi in viitor.

Ar putea să-ți mai placă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More